Het verlieslatend spaarboekje

Helena
13.12.2018
SHARE

brussel investeren investering candor vastgoed immobiliën immo geld beleggen investeren in vastgoed verlieslatend spaarboekje alternatief voor verlieslatend spaarboekje

Het verlieslatend spaarboekje

De spaarrekening is de eenvoudigste manier om geld te beleggen, maar niet altijd de interessantste. Andere mogelijkheden bieden vaak een hoger rendement, maar ook grotere risico's en schrikken daarom af.

Heb je bijvoorbeeld al aan vastgoed gedacht? Dergelijke belegging geeft een hoger rendement dan het spaarboekje, maar brengt vaak kopzorgen met zich mee. Toch zijn er eenvoudige oplossingen om deze kopzorgen te verminderen en te genieten van een absoluut rendement.

Het verlieslatende spaarboekje

Belgen bouwen nog graag een mooie spaarrekening op als appeltje voor de dorst. Toch kan men vandaag zeggen dat ons appeltje wordt opgegeten door inflatie. Dit komt voornamelijk omdat de lage rente niet opweegt tegen de hoge inflatie en dit resulteert in koopkrachtverlies. Het bedrag dat op de spaarrekening verdiend wordt is met andere woorden niet voldoende om de stijgende levensduur te compenseren. Men wordt armer door geld te sparen.

Nu is de vraag wat de ideale oplossing is om geld te beleggen. Een mogelijkheid is om je geld te spenderen, te consumeren, te investeren. Het geld verliest geen waarde, de economie wordt gestimuleerd, de inflatie wordt overstegen en met helpt aan de economische groei.

Mogelijk alternatief

Om geld te laten opbrengen is het belangrijk om oog te hebben voor de toekomst en mogelijke risico's in te plannen door steeds wat "risicogeld" aan de kant te houden.

Een mogelijk alternatief voor het verlieslatende spaarboekje is investeren in vastgoed. Vastgoed heeft een dubbel rendement, namelijk huurrendement en een meerwaarde op lange termijn. Dit resulteert in een risicovrije belegging op lange termijn.

Drie redenen om te investeren in vastgoed: goedkoop krediet, fiscaal voordeel en aanvullend pensioen. Bij een investering in vastgoed kan je genieten van de historische lage rente, waardoor een spreiding van de portefeuille kan voorzien worden. De interesten op de lening mogen afgetrokken worden van het kadastraal inkomen. Dit houdt in dat het belastbaar bedrag kleiner wordt en uiteindelijk minder belastingen betaald dienen te worden. Daarnaast kunnen de huurinkomsten de maandelijkse aflossingen van de lening dekken, waardoor het eigen vermogen weer toeneemt. De financiële schuld neemt af terwijl de waarde van het pand behouden blijft. Eenmaal de pensioenleeftijd bereikt wordt is de huuropbrengst een heel mooie aanvulling op het pensioen.

Wist je dat de vastgoedprijzen in de voorbije 50 jaar twee keer zo hard gestegen zijn dan de inflatie?

 

Helena

 


candor_white-2

Waarom investeren met Candor?

Vastgoed moet toekomstbestendig zijn. Candor speelt daarom in op verschillende aspecten, zoals mooie en moderne projecten op toplocaties. Daarbij wordt rekening gehouden om elke grond de ideale bestemming en het juiste concept te geven.

Wenst u meer informatie?

Recente artikelen

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie Eén van de meest gestelde vragen die wij ontvangen van onze klanten is de bovenstaande. We merken ...

Lees meer »

U-flats: Duurzaam investeringsvastgoed op een toplocatie

De afbraakwerken in U-flats zijn ondertussen begonnen! In het kader van Candurable geven we hier kort even mee welke acties wij als bedrijf nemen om ...

Lees meer »

U-flats: The Urban Gateway to a flexible stay in Brussels

Het project U-flats ligt op de AAA-locatie aan de Navo, waar er meer dan 50 multinationals in de buurt zitten, waaronder EY, KPMG, Johnson & ...

Lees meer »