Smart building, de grootste uitdaging voor elke projectontwikkelaar

Helena
23.08.2019
SHARE

candor investeren in vastgoed Antwerpen beleggingsvastgoed investeringsvastgoed initium initium-hotel hotelvastgoed hotelbelegging slimme innovaties compacter wonen nieuwe bouwvormen smart buildings vastgoed uitdaging initium-residence smart building

“We kunnen er niet meer onder uit. Smartbuilding, slimme en innovatieve technieken doortrekken in de realisatie van een gebouw is een absolute must geworden. Hierbij is het belangrijk geworden om compacter te bouwen, zonder aan kwaliteit in te boeten.” Dat zegt Louis Van Hulle, sales manager bij bouwpromotor Candor.

INITIUM - RENDER 10

Slimme innovaties

“Bouwprijzen per vierkante meter worden steeds duurder en comforteisen steeds hoger”, stelt Louis Van Hulle. “Daarom is het belangrijk geworden om slimme innovaties te ontwikkelen in sectoren zoals vastgoed. Dit kan door bijvoorbeeld compacter en hoger te bouwen op de juiste locaties, bij voorkeur binnenstedelijk.”

Om in het verhaal van smart building te kunnen stappen, moeten we ‘slimmer’ nadenken over de optimalisatie van ruimte, diensten en wooncomfort voor de gebruiker. Dit kan door het gebouw compacter te maken en door meer diensten te voorzien, waardoor het een stuk comfortabeler wonen wordt. We moeten meedenken met de mensen die uiteindelijk in het gebouw zullen investeren of wonen, denk b.v. aan zonnepanelen, warmtepompen, fitnessruimte, co-working space, gemeenschappelijke ruimtes, e.d.

INITIUM-HOTEL WEBSITE BREED 1

Compacter wonen

Demografische gegevens tonen aan dat het bevolkingsaantal blijft stijgen, maar de beschikbare woonoppervlaktes niet.

 “Het is dus noodzakelijk om compacter te bouwen, zonder aan comfort in te boeten. Gemeenschappelijke ruimtes (tuin, fitness, lounge, e.d.) worden een steeds belangrijkere vereiste voor de bewoners van een gebouw. Het zijn gelegenheden om sociale contacten te onderhouden”, gaat Louis Van Hulle verder.

De generatie van de toekomst denkt niet meer in termen van materialisme, maar in termen van ervaringen. ‘Sharing is caring’ is daarom ook een enorme trend geworden. Groot wonen is geen must meer, net zo min als een eigen auto of fiets.

Iedereen stedeling

Een andere evolutie is de verstedelijking. De vele files in België dragen hiertoe bij. We leggen meer en meer hun focus op het toekomstbestendig maken van steden, zonder aan levenskwaliteit in te boeten. Leegstaande kantoren, oude loodsen, e.d. moeten plaats maken voor nieuwe, duurzame ontwikkelingen.

DEELAUTO

Case

Neem nu het vastgoedproject INITIUM in Antwerpen. Het gaat over een project verdeeld in twee delen, INITIUM-RESIDENCE (residentiële appartementen) en INITIUM-HOTEL (hotel). Het idee hierachter is om meer en interessantere gemeenschappelijke ruimtes aan te bieden aan alle bewoners/bezoekers. Denk aan bijvoorbeeld een grote gemeenschappelijke tuin in het midden van het centrum van Antwerpen of aan een fitness, lounge, co-workingspace, enzovoort. Dit met de aanvulling van 24/7 hotelservices.

De residentie en het hotel zijn naast elkaar gelegen in het centrum van Antwerpen, met openbaar vervoer vlak voor de deur en ruime fietspaden in aanmaak. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vanuit de ondergrondse garage gebruik te maken van de beschikbaar gestelde deelauto’s.

Het voornaamste is om een thuis te bouwen waar mensen het fijn vinden om te wonen voor korte tot lange termijn. Vandaag de uitdaging van iedere projectontwikkelaar en architect.

Candor, Jules Bordetlaan 160, 1140 Evere, T 0800 997 33, info@candor.be, www.candor.be

Helena

 


candor_white-2

Waarom investeren met Candor?

Vastgoed moet toekomstbestendig zijn. Candor speelt daarom in op verschillende aspecten, zoals mooie en moderne projecten op toplocaties. Daarbij wordt rekening gehouden om elke grond de ideale bestemming en het juiste concept te geven.

Wenst u meer informatie?

Recente artikelen

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie Eén van de meest gestelde vragen die wij ontvangen van onze klanten is de bovenstaande. We merken ...

Lees meer »

U-flats: Duurzaam investeringsvastgoed op een toplocatie

De afbraakwerken in U-flats zijn ondertussen begonnen! In het kader van Candurable geven we hier kort even mee welke acties wij als bedrijf nemen om ...

Lees meer »

U-flats: The Urban Gateway to a flexible stay in Brussels

Het project U-flats ligt op de AAA-locatie aan de Navo, waar er meer dan 50 multinationals in de buurt zitten, waaronder EY, KPMG, Johnson & ...

Lees meer »