U-flats: Duurzaam investeringsvastgoed op een toplocatie

SHARE

brussel beleggingsvastgoed zorgeloze investering

De afbraakwerken in U-flats zijn ondertussen begonnen! In het kader van Candurable geven we hier kort even mee welke acties wij als bedrijf nemen om ons steentje bij te dragen aan het milieu.

 

Energie

Men maakt hierbij gebruik van hernieuwbare energie voor opwarming en koeling van de kavels. Door middel van een VRF systeem (Variable Refrigerant Flow) met een lucht-lucht warmtepomp waardoor men in meerdere ruimtes kan koelen én verwarmen en de lucht tevens gezuiverd wordt via filters. Bijkomend worden er meer dan 100 zonnepanelen voorzien op het dak.

Om energiezuinig te verwarmen en verspilling van warmte geen kans te geven, werd er gekozen voor vaste ramen met zonwering aan de gevels. Hiermee wordt een aangenaam (zomer)comfort bereikt en beperken we ook het gebruik van energie.

Elke unit is afzonderlijk geïsoleerd en heeft zijn eigen EPC-certificaat. Dit is niet enkel interessant naar energieverbruik toe maar zorgt op deze manier ook voor een verbetering van het algemeen comfort. 

 

Waterhuishouding

Er wordt aan slimme waterhuishouding gedaan door maximale infiltratie en regenwaterrecuperatie. Het regenwater van de daken wordt opgevangen in regenwaterputten dewelke ten dienste staan voor herbruik van regenwater via oa. toiletspoeling, tuinbesproeiing,… . Het overige regenwater wordt opgevangen in infiltratiekratten en terug in de bodem geïnfiltreerd.

 

Mobiliteit

Naast het voorzien van laadpalen voor elektrische wagens, zetten we hier ook duurzaam in op de toekomstige uitbreiding van openbaar vervoer, nieuw aangelegde fiets -en wandelroutes. Zo wordt er rekening gehouden met de toekomstige tramhalte. De tram zal stoppen op slechts 200 meter van U-flats waar je gemakkelijk de tram kan nemen en pendelen richting de luchthaven (+/- 15 minuten) evenals naar Brussel centrum.

Niet alleen de luchthaventram zal de route naar de luchthaven vergemakkelijken maar ook een aftakking van de fietssnelweg. 

 

Mens-Natuur

De huidige wetgeving verplicht een kwalitatieve lucht in de ruimtes dewelke door een performant ventilatiesysteem type D wordt voorzien en die de vervuilde lucht automatisch afvoert. De warmtewisselaar zal koude buitenlucht eerst opwarmen aan de warme binnenlucht, waardoor er geen warmte verloren gaat.

Verder zorgen we voor streekeigen gevarieerde beplanting in de tuin met aandacht voor biodiversiteit en ecologie. 

Voor alle afbraak- en ontmantelwerken worden de materiaalkringlopen opgevolgd om op deze wijze optimaal en circulair te recycleren.

 

Wenst u meer info over het project U-flats? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


candor_white-2

Waarom investeren met Candor?

Vastgoed moet toekomstbestendig zijn. Candor speelt daarom in op verschillende aspecten, zoals mooie en moderne projecten op toplocaties. Daarbij wordt rekening gehouden om elke grond de ideale bestemming en het juiste concept te geven.

Wenst u meer informatie?

Recente artikelen

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie Eén van de meest gestelde vragen die wij ontvangen van onze klanten is de bovenstaande. We merken ...

Lees meer »

U-flats: The Urban Gateway to a flexible stay in Brussels

Het project U-flats ligt op de AAA-locatie aan de Navo, waar er meer dan 50 multinationals in de buurt zitten, waaronder EY, KPMG, Johnson & ...

Lees meer »

Candor lanceert Escaut

Leven in een groene buurt boordevol stadsdynamiek: het kan! Met ons nieuwe project Escaut veroveren we ook een stukje aan Tour & Taxis. Escaut, ...

Lees meer »