Vastgoed met gewaarborgde inkomsten

Helena
08.10.2019
SHARE

investeringsvastgoed hoge bezettingsgraad initium initium-hotel hotelvastgoed hotelbelegging winstdeelname vruchtgebruik aankoopconstructie

Vastgoed met gewaarborgde inkomsten

Investeren in hotelvastgoed is een interessante belegging. Naast de locatie is de aankoopconstructie van doorslaggevend belang. Om optimaal te kunnen genieten van uw belegging kiest u best voor een constructie gebaseerd op vruchtgebruik.

initium hotel-3

Een investering in een (apart)hotel biedt meer rendement dan obligaties of het spaarboekje. Als u investeert voor 120.000 tot 180.000 euro kunt u rekenen op een aanvangsrendement van gemiddeld 3,5 procent. Daarnaast is uw investering in een hotel inflatiebestendig, omwille van de jaarlijkse indexering van de rendementen.

Geen btw

De exploitatiewinst van hotelvastgoed is in grote mate afhankelijk van de omzet en de kosten. Daarom is een goede bezettingsgraad een must en kiest de projectontwikkelaar het beste voor een goede exploitant.

Vandaag verkopen de meeste projectontwikkelaars hun hotelvastgoed samen met de bijhorende gronddelen. Ze rekenen 21 procent btw voor zowel het constructieaandeel als het grondaandeel. In een vruchtgebruikconstructie kunt u de btw op de aankoop neutraliseren. Zodra de investeerder eigenaar wordt, draagt hij of zij het vruchtgebruik van zijn of haar hotelvastgoed over aan de hoteluitbater. De exploitant-vruchtgebruiker staat in voor de verhuur, het beheer, het onderhoud en zelfs de renovatie van uw investering.

Gegarandeerde basisvergoeding

Naast de aankoopstructuur is de verdeling van de inkomsten een aandachtspunt voor de investeerder. Hiervoor is het belangrijk dat de investeerder goed weet hoe de inkomsten en de winst van de hotelinvestering berekend en verrekend worden. In het algemeen gaat het over de omzet van de exploitatie min alle kosten (personeelskosten, taksen, aankoopkosten, onderhoud, verwarming, enz.). De beperkt overblijvende en onzekere winst wordt vervolgens verdeeld over alle eigenaars van het hotel.

ADAGIO LONDEN

Het kan ook een stuk eenvoudiger en transparanter. Als compensatie voor de afstand van zijn vruchtgebruik, krijgt de investeerder een gegarandeerde basisvergoeding uitbetaald (vaste inkomsten). Die vergoeding wordt over een overeengekomen periode in maandelijkse schijven uitbetaald aan de investeerder en bovendien jaarlijks geïndexeerd. Daarnaast wordt de vaste vergoeding verhoogd met een deelname in de winst (variabele inkomsten), waarbij de berekening verschilt van project tot project. De investeerder heeft dus gewaarborgde geïndexeerde inkomsten in een overeengekomen periode en mee recht op een deelname in de winst.

Bij een investering in hotelvastgoed hoeft de investeerder zelf geen uitbater te zijn om van de voordelen te genieten.

Helena

 


candor_white-2

Waarom investeren met Candor?

Vastgoed moet toekomstbestendig zijn. Candor speelt daarom in op verschillende aspecten, zoals mooie en moderne projecten op toplocaties. Daarbij wordt rekening gehouden om elke grond de ideale bestemming en het juiste concept te geven.

Wenst u meer informatie?

Recente artikelen

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie

Aankopen via vennootschap: pensioen en successie Eén van de meest gestelde vragen die wij ontvangen van onze klanten is de bovenstaande. We merken ...

Lees meer »

U-flats: Duurzaam investeringsvastgoed op een toplocatie

De afbraakwerken in U-flats zijn ondertussen begonnen! In het kader van Candurable geven we hier kort even mee welke acties wij als bedrijf nemen om ...

Lees meer »

U-flats: The Urban Gateway to a flexible stay in Brussels

Het project U-flats ligt op de AAA-locatie aan de Navo, waar er meer dan 50 multinationals in de buurt zitten, waaronder EY, KPMG, Johnson & ...

Lees meer »