Lumeo

ARCHITECT
Binst Architects
STATUS
In verkoop
LIGGING
Antwerpen
Hoe rustgevend de stad kan zijn, ontdekt u in ons nieuwe project Lumeo. U komt er thuis in het groen, op een boogscheut van al het moois dat de stad Antwerpen te bieden heeft.

Wat maakt

Lumeo

uniek?

01

Ruime appartementen

Het project Lumeo bestaat uit verschillende types woningen: ruime studio’s, appartementen met één, twee of drie slaapkamers en stadswoningen met privétuin.
02

Groene binnentuin

Centraal in dit project staat de groene binnentuin, een rustpunt in het hart van de stad. Het groene zicht geeft ademruimte.
03

Ondergrondse parking

Parkeerstress heeft u nooit in Lumeo. Hier parkeert u vlot in de ondergrondse parking, waar ook elektrische laadpalen geïnstalleerd kunnen worden.
No items found.

Hoe we bijdragen aan een duurzame toekomst

Zonnepanelen

Op de groendaken liggen zoveel mogelijk fotovoltaïsche zonnepanelen. Zo maximaliseren we de mogelijkheid om gratis energie op te wekken. Daarnaast zijn de appartementen zo gericht dat ze van een natuurlijke opwarming door de zon profiteren.

Warmtepompen

Een grondwarmtepomp onttrekt warmte – en dus energie – uit de grond om uw woonst te verwarmen en te koelen via de vloer. Er worden ook Luchtwater warmtepompen voorzien als ondersteuning van de geothermische boringen. Bij passieve koeling wordt geen energie toegevoegd.

Regenwaterinfiltratie

Lumeo draagt ook zijn ‘steentje’ bij aan de vergroening. Om de leefkwaliteit te verbeteren in de binnenstad, creëren we 15% meer doorlaatbare oppervlakte en 19% extra aan intensieve daktuin ten opzichte van de huidige situatie. Zo combineren we nieuwbouw met een toename van 34% groenzone voor regenwaterinfiltratie. Dit verzacht de druk op het rioleringsnetwerk en reduceert samen met de extensieve groendaken het stedelijk hitte-eilandeffect.

Bijna Energie-Neutraal

BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze. Het bijzondere hieraan is dat BENwoningen (en appartementen) weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nodig is komt bovendien uit groene energiebronnen. Door te investeren in energiebesparende maatregelen en groene energie bespaar je op lange termijn dankzij een lage energiefactuur. Bovendien zijn er ook kortingen op de onroerende voorheffing en bij sommige banken is er zelfs een extra voordelig BEN-krediet beschikbaar.

Groendaken

Groendaken voeren regenwater vertraagd af. Zo overstroomt de riolering minder snel bij hevige regenval. Bovendien zorgen ze voor afkoeling van het gebouw en een minder uitgesproken hitte-eilandeffect. Een groendak zorgt er ook voor dat uw dak minder snel opwarmt, wat het rendement van zonnepanelen verhoogt, én het verhoogt ook de biodiversiteit in de stad.
DUURZAME PARTNERS

Onze partners voor dit project

Candor gaat steevast op zoek naar duurzame partners die uitblinken in expertise en ervaring, én in de kwaliteit die ze afleveren.
STB Bogaerts - Ing. Technieken
DS Engineering - Ing. Stabiliteit

Ontdek

Lumeo

in 3D

Voelt u een klik met dit uitzonderlijke project?

Dit project is volledig uitverkocht.

Laat hiernaast uw gegevens na, we nemen binnenkort contact op. 

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.